Aug 31, 2016

Architect Turns Unused Hill Into Amazing Public Park for Children

 

To celebrate Chile’s Bicentennial in 2012, award-winning architect Alejandro Aravena was asked to create a public space for the children of Santiago, Chile.

Aravena and his design team at Elemental, the Architectural firm he founded, designed a four-hectare (10 acre) playground with tree houses, swings, water forests and an incredible 60 toboggan cascade into the side of an unused hill space. Aravena adds:

 

The proposal uses the difficulties of the terrain to solve a classic dilemma of children’s games: make them either safe or entertaining? The hillside slope allowed us to reach enough height to make them fun, without being a threat to children’s safety. Furthermore, the perimeter fence of the park is a play area of 310 m.

 

Aravena was recently awarded the highly prestigious 2016 Pritzker Architecture Prize. You can learn more about the award here.
 
[Sources: Elemental, ArchDaily, 2016 Pritzker Architecture Prize]

 

 

bicentennial childrens park santiago chile by elemental (2)

 

bicentennial childrens park santiago chile by elemental (1)

 

bicentennial childrens park santiago chile by elemental (5)

 

bicentennial childrens park santiago chile by elemental (3)

 

bicentennial childrens park santiago chile by elemental (8)

 

bicentennial childrens park santiago chile by elemental (4)

 

Comments